El cristianisme té els origens semítics que es basen en el reconeixement de Jesús de Natzaret com el seu fundador. Els seus seguidors consideren que Jesús és fill de Déu, així com messies pro fetitzat en l'Antic Testament, mort per la redempció dels pecats del gènere humà, i que ressuscità tres dies després de la seva mort.

Dins dels seus textos i escrits sagrats, comparteix amb el judaisme el Tanaj, el qual constitueix, juntament amb la Bíblia Septuaginta (més antiga que el Tanaj en la seva forma actual), la base i la font per l'Antic Testament de les diferents Bíblies. Per aquest motiu és considerada una religió abrahámica juntament amb el Judaisme i amb l'Islam.


Els seus inicis daten de la primera meitat del Segle I de l'Era Cristiana. (Ja des del segle XX, alguns estudiosos no prenen com a data incontrovertible l'any 33 dC per a la mort de Jesucrist. Suggereixen que hi ha un desfasament de 4 a 8 anys entre l' inici del còmput de l'Era cristiana i la data precisa del naixement de Jesús de Natzaret, anomenat Cristo.1 I en addició a això, no hi ha clara certesa ni consens entre aquests autors que aquest hagi mort a l'edat de 33 anys, tal com alguns textos bíblics semblen mostrar. Confronteu sobre això Jn 2:20 , Jn 8:57 i Lc 3:23) 2 En les seves primeres dècades, el cristianisme era considerat com una doctrina sectària més entre les tradicions jueves i Israel, igual que altres cossos d'idees i creences d'aquesta part del mundo.3 Des que el cristianisme es va convertir en la religió oficial de l'Imperi romà al segle IV, ha influït de manera significativa en la cultura occidental i en moltes altres. Segons un estudi que porta com a data l'any 2005, hi hauria més de 2.100 milions de cristians, 4 o prop d'un terç de la població mundial, sent la religió amb més seguidors del món.

La paraula "cristianisme" prové del grec χριστιανός, Christiane, cristià, la qual al seu torn prové del nom propi Χριστός, Christós, Crist, traducció de l'hebreu "Messies" que significa "Ungit".L'origen del terme s'indica en el llibre de Fets dels
cristianismo-1.jpgrosario_simbolo_cristianismo.jpg